Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Studenten ontwerpen tuimelhuis


Twee studenten van de Pabo Arnhem en Nijmegen, Sander Fielt en Erik Slag hebben samen met twee bètastudenten van HTS Bouwkunde van de Hogeschool Arhem en Nijmegen het combistage project ‘Het Tuimelhuis’ ontwikkeld en daarmee een reis gewonnen naar de Beagle in Zuid- Afrika.

Robbert Dijkgraaf reikte de prijs uit aan de studenten vanwege hun uitmuntende prestaties op het gebied van wetenschap en techniek. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het Beagle Live evenement in Utrecht.

Het Tuimelhuis
Het Tuimelhuis is een educatieve demontabele school woning bestaande uit een frame (3 * 3 meter en 2,70 meter hoog) waarin 12 panelen zijn opgenomen. Het huis ontleent zijn naam aan de basisschool de Tuimelaar in Westervoort waarbinnen de ontwikkeling tot stand kwam. Het Tuimelhuis is een krachtige betekenisvolle leeromgeving die de echte wereld weergeeft, nieuwsgierigheid wekt, vragen oproept en die uitnodigt tot doen. Kinderen van alle groepen op de basisscholen, leerkrachten en ouders mogen eraan zitten en kunnen er mee experimenteren.

Belangrijk uitgangspunt voor de realisatie van het huis was om ook het lokale bedrijfsleven in de directe omgeving van een basisschool erbij te betrekken. Op deze wijze kunnen kinderen verschillende bedrijven leren kennen en de bedrijven leren op welke manier ze de interesse voor hun vakgebied kunnen wekken bij jonge kinderen. Op deze manier wordt een belangrijke bijdrage aan de doelstelling van de Nederlandse overheid, meer jongeren te interesseren voor techniek, geleverd.

Opgebouwd uit losse delen
Met behulp van het montage voorschrift wordt het huis, dat is opgebouwd in losse delen, door de ouders van de leerlingen in elkaar gezet. Voor de docenten is een handleiding beschikbaar en worden lessen en lesideeën aangedragen. Ook is informatie voor bedrijven beschikbaar.

In middels is het Tuimelhuis een aantal keren uitgerold bij de basisscholen en hebben ondernemers en directeuren basisscholen kennis kunnen nemen van het Tuimelhuis. Er zijn veel enthousiaste partijen betrokken bij het Tuimelhuis zoals het lokale bedrijfsleven en basisscholen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.