Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Studenten ROC bouwen prefab-school voor Liberia

Studenten van de opleidingen Bouwkunde en Werktuigbouwkunde van het ROC Twente werken samen aan het ontwerp en de bouw van een nieuwe school voor ex-kindsoldaten in Liberia. Afgelopen vrijdag werd de complete school in prefab-pakketten verscheept naar Afrika. Als de veiligheid het toelaat, gaat studenten en docenten de plaatselijke bevolking helpen met de opbouw van de school.

De studenten Bouwkunde (foto) hebben het schoolgebouw helemaal zelf ontworpen. De basis van de school wordt gevormd door vier zeecontainers die op de hoeken van het gebouw komen te staan. Daar bovenop komt een dakconstructie die bestaat uit 94 spanten van 9 meter lang, waarop plaatmateriaal komt te rusten. Hieronder kan straks les worden gegeven.

Stalen kozijnen
In de stalen containers zelf komen kantoorruimtes en een leslokaaltje met pc’s. De studenten Werktuigbouwkunde zijn aan de slag gegaan met voorbereidingen voor de stalen raam- en deurkozijnen. Vanwege het vervoer op zee mogen ze niet in de containers zagen, waardoor ze zich moeten beperken tot het samenstellen van prefab-pakketten.

De studenten maken het schoolgebouw op verzoek van Netlib, een organisatie die de sociale, economische en politieke situatie in Liberia probeert te verbeteren. In de nieuwe school voor beroepsonderwijs krijgen straks zo’n 100 jongeren les in timmeren, naaien en computergebruik.

Het project is een samenwerking tussen Netlib, Safmarine, Bolk Transport en het ROC van Twente.

Bron: Blik Op Nieuws.nl
Foto: ROC Twente

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.