Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Studenten TU/e zetten faculteit op Marktplaats

Met het besluit de mastertrack Building Technology aan de TU/e op te heffen is ook het faculteitsgebouw van de opleiding overbodig geworden, vinden de studenten van studievereniging SUPport. En dus zetten ze het gebouw ’tegen elk aannemelijk bod’ op Marktplaats.

Eerst denken, dan doen

SUPport geeft hiermee het startschot voor een aantal ludieke acties om aandacht te vragen voor de voorgenomen sluiting. De studievereniging vindt dat het universiteitsbestuur beter had moeten nadenken voordat ze het besluit namen.  “De opleiding kampt met financiële problemen, maar is dit de oplossing?” vraagt Anne Vanderveen, woordvoerder van SUPport zich af. “Dit besluit is genomen terwijl de visie van de universiteit nog in ontwikkeling is. Er is geen overleg geweest met veel belangrijke stakeholders. Er is geen enkele rekening gehouden met positieve waardering voor de studie bij het bedrijfsleven. Wij helpen daarom het bestuur een handje en hebben alvast ons faculteitsgebouw te koop aangeboden op Marktplaats.”

Alternatieve huisvesting

Als nieuwe huisvesting bouwen de studenten Bouwkunde vandaag de hele dag op het naastgelegen terrein aan een nieuwe faculteit: van bierkratten. Niet alleen als wereldrecordpoging, maar vooral om aandacht te vragen voor de toekomst van de opleiding. Om 16.00 uur vandaag is de housewarming. Op de Dag van de Bouw aanstaande zaterdag gaat de actie door. Dan geeft prof. dr. ir. Jos Lichtenberg, hoogleraar Building Technology, een ‘buitencollege’ in het centrum van Eindhoven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Studenten TU/e zetten faculteit op Marktplaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.