Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Studentenprijzen Integraal Ontwerpen uitgereikt

Op de Technische Universiteiten van Delft en Eindhoven zijn vrijdag weer de jaarlijkse Studentenprijzen Integraal Ontwerpen uitgereikt. In Eindhoven en Delft streden teams om het beste ontwerp van een cradle-to-cradle-school.

Prijzen
Team Clarity won in Eindhoven de eerste prijs, in Delft kregen de ontwerpers van ‘The Tree’ de hoogste eer. De prijzen zijn vijf jaar geleden ingesteld door Techniplan Adviseurs om het integraal ontwerpen bij studenten te stimuleren.

In Eindhoven had team Clarity het meest afgewogen, integrale ontwerp, aldus het juryrapport. Niet alleen past de middelbare school goed in z’n omgeving, de Rotterdamse Wijnhaven, ook geeft het gebouw met een groen maaiveld ‘natuur’ terug aan de stad. De jury prees ook het creatieve ventilatieprincipe.

The Tree
In Delft behaalde het ontwerp The Tree, een 245 meter hoge kantoortoren, de eerste plaats. De smalle locatie tussen het Rotterdamse Centraal Station en het Groothandelsgebouw inspireerde het team tot een gebouw met een smalle footprint en een uitlopende ‘kruin’, analoog aan de natuur.

De jury was onder de indruk van de hoge mate van duurzaamheid van het ontwerp. Ook de eenvoud, professionaliteit en realiteitszin die in het hoogbouwproject waren doorgevoerd, wekte bewondering.

De projecten worden nog tot 3 juli aanstaande geëxposeerd aan de TU Eindhoven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.