Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Studie naar innovatief glasmilieu Zuidplaspolder

Op 3 december wordt een intentieovereenkomst getekend tussen de Tuindersvereniging Zuidplaspolder en een consortium van marktpartijen. Het consortium bestaat uit Amvest BV en Volker Wessels Vastgoed BV. De
ondertekening is het startsein voor een verdere uitwerking van de mogelijkheden tot integratie van glastuinbouw en een duurzaam woon- en werkmilieu in de regio.

Innovatief imago
Eerder dit jaar is een studie uitgevoerd naar een locatie in de gemeente Waddinxveen. De studie wijst op de voordelen van combinatie van glastuinbouw, woningen en bedrijven, waarbij innovatie, duurzaamheid/energie en ruimtelijke kwaliteit belangrijke pijlers zijn.
Innovatie is een belangrijke pijler en met deze ontwikkeling hopen de partijen een belangrijke bijdrage te leveren aan het innovatieve imago van de glastuinbouw. De ideeën uit deze studie zullen na ondertekening verder uitgewerkt worden in een stedenbouwkundig plan.

Woon- werkgebied
De partijen willen met deze uitwerking vooral de eerste glastuinbouwbedrijven aanspreken die zich hier willen vestigen. In het gebied liggen namelijk grote kansen om de monofunctionaliteit van het uitgestrekte kassengebied te doorbreken en te verbreden, door een meer gedifferentieerd, veilig en aantrekkelijk woon-werkgebied te creëren, waarbij er tegelijkertijd milieuwinst te behalen is. Denk bijvoorbeeld aan
gebruik van restwarmte uit de kassen om woningen en bedrijven mee te kunnen verwarmen, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan de CO2 reductie.

De partijen werken samen met ‘BVR, Adviseurs Stedelijke Ontwikkeling, Landschap en Infrastructuur’ uit Rotterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.