Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Studieboek constructiesystemen van stalen hallen

Bij Bouwen met Staal is het studieboek Hallen verschenen. De nieuwe publicatie bedient HBO- en TU-studenten bouwkunde en civiele techniek, maar ook de constructeur in de beroepspraktijk over de kenmerken en constructiesystemen van (stalen) hallen en het constructief ontwerpen van éénbeukige geschoorde hallen volgens de Eurocode 3.

Ontwerpen van stalen hallen

Het boek opent met een toelichting op de algemene aspecten en aandachtspunten bij het ontwerpen van (stalen) hallen, waaronder typologie en gebruiksfuncties, contractvorming, bouwproces, bouwkosten en duurzaamheid. Vanaf hoofdstuk 2 steekt de publicatie van wal met uitvoerige en tegelijkertijd praktische uiteenzettingen over onder meer dak- en gevelsystemen voor hallen, stabiliteit, constructiesystemen, brandveiligheid en kraanbanen in industriële hallen.

Constructief ontwerpen

Slothoofdstuk 7 is geheel gewijd aan het constructief ontwerpen van een éénbeukige geschoorde hal, van voorontwerp naar bestek. De opeenvolgende stappen in het constructief ontwerpen worden gedetailleerd uit de doeken gedaan: van vooronderzoek en ontwerpuitgangspunten tot en met het opzetten en detailleren van de draagconstructie, dakconstructie en stabiliteits-voorzieningen.

Staalconstructiebedrijf ASK Romein

De bijdragen door diverse auteurs werden van inhoudelijke adviezen voorzien door staalconstructiebedrijf ASK Romein en het Marktteam Hallen van Bouwen met Staal. ASK Romein bood tevens financiële ondersteuning. In het najaar van 2019 wordt naar aanleiding van deze publicatie een cursus georganiseerd die de vele aspecten van het ontwerpen van de industriële bouw belicht. Hallen is de achtste uitgave in de serie studieboeken van Bouwen met Staal, geënt op de Eurocodes.

Boek bestellen

Hallen. Kenmerken en constructiesystemen van stalen hallen en het ontwerp van een éénbeukige geschoorde hal volgens Eurocode 3.
ISBN 978-90-72830-99-9, formaat 23×25 cm, 280 p.
Prijs: € 117,50 (voor leden Bouwen met Staal) en € 134,50 (voor niet-leden), inclusief BTW en verzendkosten. 
Het boek is te bestellen via de website van Bouwen met Staal

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.