Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Studiedag ‘Duurzaam Erfgoed: een klasse apart’

Hoge comfortklassen in herbestemmingen, de wens om gasloos te verduurzamen en stevige ventilatie-eisen als gevolg van onder andere de pandemie brengen een grote verandering teweeg in de omgang met het gebouwde erfgoed. De behoefte om snel in te grijpen is door de hoge gasprijzen bovendien sterk toegenomen. Hoever kunnen of moeten we gaan? Hoe verhoudt de tijdelijkheid en trendgevoeligheid van sommige duurzaamheidsmaatregelen zich tot het langdurig behoud van monumentaal erfgoed? Maar ook: Welke rol nemen architecten, adviseurs, opdrachtgevers, aannemers en gemeentes aan in dit proces?

Vanwege al deze (en misschien wel veel meer) vragen heeft de Vereniging van Architecten Werkzaam in de Restauratie (VAWR) gemeend een inhoudelijke studiedag te organiseren om het containerbegrip ‘Duurzaam Erfgoed’ anno 2023 gezamenlijk handen en voeten te gaan geven. De VAWR nodigt geïnteresseerden daarom van harte uit voor de studiedag ‘Duurzaam Erfgoed: een klasse apart’, waar bovengenoemd spanningsveld met prikkelende visies uit diverse invalshoeken op scherp worden gesteld. De dag vindt plaats op donderdag 23 maart 2023 in de Stadsschouwburg van Amsterdam.

De inspirerende sprekers delen vanuit eigen invalshoek hun visie op dit spanningsveld tussen de verduurzamingsdrang en het beschermen van het monument. Zij gaan graag met u in debat. Laat u inspireren en inzichten ontwikkelen over hoe soms het ook ‘anders kan’!

Voor wie?

De studiedag is bedoeld voor alle geïnteresseerde erfgoedprofessionals, studenten, monumenteneigenaren, overheden, beleidsmakers, onderzoekers en architecten.

Aanmelden

Meld u aan voor de studiedag via deze link. Aanmelden kan uiterlijk tot en met met 20 maart. U ontvangt per e-mail een bevestiging voor de bijeenkomst.

Programma

13:00 – 13:30Inloop deelnemers – koffie en thee
13:30 – 14:00Introductie door dagvoorzitter René Dessing
14:00 – 14:30Lezing Eric van den Ham, TU Delft
14:30 – 15:00Lezing Sanne Beckers, Nico de Bont
15:00 – 15:15Pauze (ruimte voor gesprek en discussie)
15:15 – 15:45Lezing Clemens Temmink, M&A Amsterdam
15:45 – 16:15Lezing Richard Hanse, Natuurmonumenten
16:15 – 16:50Paneldiscussie onder leiding van dagvoorzitter
16:50 – 17:00Dankwoord Ramon Pater (voorzitter VAWR), korte introductie Stadsschouwburg
17:00 – 17:30Rondleiding over de verduurzaming Stadsschouwburg Amsterdam
17:30Einde en Borrel

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.