Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Subsidievoorwaarden isolatieglas bekend

Het ministerie voor Wonen, Wijken en Integratie heeft de voorwaarden voor de onlangs aangekondigde subsidieregeling voor isolatieglas bekendgemaakt. De regeling geldt voor eigenaar-bewoners en VVE’s van woningen die vóór 1995 zijn gebouwd.

Eigenaar-bewoners die isolatieglas plaatsen, kunnen de subsidie verzilveren door via de website van Meer met Minder een waardebon aan te vragen. De waardebon kan worden ingeleverd bij de glaszetter, die vervolgens de korting verstrekt. De bon is maximaal vier maanden geldig. Het glas moet dus binnen vier maanden na verstrekking van de bon zijn geplaatst.

Terugwerkende kracht
De regeling wordt officieel pas per 1 oktober 2009 opengesteld, met terugwerkende kracht tot 1 juli 2009. Mensen die met de subsidieregeling in het vooruitzicht tussen 1 juli en 1 oktober isolatieglas laten plaatsen, worden geadviseerd de factuur goed te bewaren. Het subsidiebedrag wordt uitgekeerd op basis van een ingediende kopie van de factuur, in combinatie met de waardebon.

Voorwaarden
De regeling is van toepassing op isolatieglas met een isolatiewaarde van maximaal 1,60 W/m2K. Er moet minimaal 5 m2 glas worden geplaatst. Volgens de Nederlandse Praktijkrichtlijn 3577, dat zichtbaar moet zijn op de factuur. De regeling sluit op 31 december 2010.

Bron: VROM

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.