Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

‘Superruimte’ winnend ontwerp West Beat

Een collectieve ‘Superruimte’ vormt de kern van het winnende ontwerp voor West Beat, een nieuwbouwproject aan de Lelylaan in Amsterdam. Het complex krijgt namelijk een enorme, transparante begane grond van 65 meter bij 50 meter, 8,5 meter hoog en is met een constructie van bogen vormgegeven. Aanvullend op de reeks hotspots in Nieuw-West is met een team rond Studioninedots en Lingotto het concept voor West Beat ontwikkeld.

Flexibel gebruik van de ‘Superruimte’

West Beat aan de Lelylaan in Amsterdam wordt een complex waarin ondernemerschap wordt gecombineerd met woningen voor de jonge wereldburger. De dynamiek die zij genereren wordt gefaciliteerd in de kern van het gebouw: West Beats Superruimte. Deze ruimte meet maar liefst 65 bij 50 meter, is 8,5 meter hoog en met een constructie van bogen sculpturaal vormgegeven. Op deze wijze worden intieme ruimtes gearrangeerd én wordt het vloeroppervlak vrij gelaten – een vereiste voor het flexibel gebruik van de ‘Superruimte’. Bewoners, bezoekers en ondernemers komen hier immers afwisselend voor werkplekken, horeca, voorstellingen en concerten. In de façade zijn de bogen zo groot dat de culturele activiteit binnen steeds wordt geëtaleerd, met de meest omvangrijke bogen op de hoeken als uitnodigend gebaar.

In het alzijdig bouwblok zijn op de verdiepingen circa 150 appartementen gesitueerd rond een collectieve binnentuin op hoogte. De bouw start naar verwachting in 2018.

Versnellingslocatie voor woningbouw

De Gemeente Amsterdam heeft Lelylaan en omgeving aangewezen als een van de versnellingslocaties voor woningbouw. West Beat draagt bij aan de grootstedelijke en levendige invulling daarvan en fungeert bovendien als versterker van ‘de sprong over de Ring’; de schakel tussen het centrum en Nieuw-West. 

Beeld: Studioninedots|A2 Studio

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.