Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Supersnelle renovatie door prefab gevelelement


In de Enschedese wijk Wesselerbrink zijn Koopmans Bouw b.v en Teha Groep b.v in opdracht van woningcorporatie Domijn gestart met het vernieuwen van de gevels van 165 drive-in woningen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het TEHA gevel totaal concept.

Gevelelementen voorzien van steenstrips
De bestaande gevels met bekleding van golfplaten worden van de woningen verwijderd, waarna direct de nieuwe gevelelementen worden aangebracht die zijn voorzien van steenstrips. De wijk krijgt met deze renovatie een geheel nieuwe uitstraling door de gevelelementen die doen geloven dat de woningen uit baksteen zijn opgetrokken. De gevelelementen worden industrieel gefabriceerd en komen compleet met glas, steenstrips, kozijnen en/of deuren aan op de op de bouwlocatie, waar ze direct gemonteerd kunnen worden.

Goede isolatie
De overlast voor de bewoners is beperkt. ’s Morgens wordt de oude gevel verwijderd en direct daarna wordt de nieuwe gevel gemonteerd. Hiermee krijgt de woning van het ene op het andere moment een totaal ander uiterlijk. Omdat de nieuwe gevels zeer goed isolerend zijn, worden zonneschermen vervangen door screens. Samen met de overige isolatiemaatregelen gaat het energielabel van F naar A. Zodra de nieuwe gevelelementen zijn geplaatst, wordt gestart met de afwerking van de binnenzijde van de woning. Aan het eind van de dag heeft de woning een complete metamorfose ondergaan.

Hobbykamerwoningen
In de Wesselerbrink in Enschede zijn rond 1970 ongeveer 1700 identieke drive-in woningen, ook wel hobbykamerwoningen genoemd, gebouwd. In de afgelopen jaren is een groot aantal van deze woningen onder handen genomen en is ook aan de gevels veel gewijzigd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.