Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Surfdorp van zeecontainers en units


Met tweedehands units en zeecontainers bouwt FAST een surfdorp aan het strand van Scheveningen. Het dorp bestaat inmiddels uit een restaurant, een beachhostel, een camping, een jongerenplek en diverse bedrijfjes. Alles lijkt te kunnen en te mogen op het Free Architecture Surf Terrain (FAST).

FAST is een initiatief van Doen Evenementen. “Het is een soort permanent evenement”, vertelt Sjoerd van Schuylenburch van FAST. Zij het wel op tijdelijke basis want officieel staat het terrein slechts tot december 2010 tot hun beschikking. Op deze locatie was het depot van de gemeentelijke strandreinigingsdienst gevestigd en in de toekomst zou hier woningbouw moeten verrijzen. In de tussentijd mag FAST het gebruiken.

Bouwvergunning
De bouwvergunning voor het gebruik is ruim. “We kunnen nog wel even doorbouwen. We zijn nu ongeveer op de helft van hoe het uit moet gaan zien, maar er zou nog veel meer gebouwd mogen worden.”

Wie zich wil vestigen op het terrein kan bij FAST een zeecontainer of unit kopen, maar mag daar ook zelf voor zorgen. Daarna is het een kwestie van koppelen en sparingen zagen om de units met elkaar te verbinden. Niettemin: het geheel moet wel voldoen aan de veiligheidseisen van brandweer en gemeente.

[fotoplayer]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.