Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Tachtig woningen in cultuurcentrum Brewinc

In en rond de voormalige school ’t Brewinc aan de Spinbaan in Doetinchem worden, als de plannen van het stadsbestuur doorgaan, vijftig woningen en dertig appartementen gebouwd.

Zonder hobbels op de weg zullen ook het Staring Instituut, de bibliotheek, het Streekarchivariaat, de kunstuitleen en de speelotheek op 1 augustus 2009 intrek nemen in het nieuwe culturele centrum.

Biedboek
De gemeente heeft gisteren vijf geïnteresseerde projectontwikkelaars uitgenodigd om te bieden op de ontwikkeling van het nieuwe culturele centrum aan de Spinbaan. Deze ontwikkelaars moeten zich houden aan een door de gemeente opgesteld ‘biedboek’, waarin genoemde culturele instellingen zijn opgenomen. Volgens dat biedboek komt er ook een café in het pand en is op de eerste verdieping nog ruimte voor eventueel kantoren.

Onder het complex komt een parkeergarage voor 120 auto’s. Deze garage is niet openbaar, maar voor de bewoners van de tachtig woningen en de mensen werkzaam in het culturele centrum.

Monumentale waarde
Een deel van de tachtig woningen worden ingepast in de bestaande bouw van het huidige ’t Brewinc, namelijk op plek van de zogenaamde sheds, die voorheen als praktijklokalen werden gebruikt. Een bewuste keus, aldus de gemeente: “Dit is een pand met monumentale waarde en dat soort gebouwen proberen we voor de stad te behouden. Dit is het enige pand met sheds – industriële architectuur – in de stad.”

Op dit moment zijn er twee rijen sheds. Die zijn met elkaar verbonden en vormen een gang. Die gang verdwijnt en maakt plaats voor tuintjes voor de nieuwe bewoners.

Het plan moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad op 1 november. Ook zal het bestemmingsplan moeten worden aangepast.

Bron: De Gelderlander | Artist impression: Johan de Wachter Architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.