Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Taskforce stimuleert energiebesparing door gevel

De nieuwe Task Force Gevel Energie gaat energiebesparing stimuleren door gevelverbetering in de nieuwbouw en bestaande bouw. In een brief aan minister Jacqueline Cramer van VROM roept het samenwerkingsverband de overheid op een aantal stimuleringsmaatregelen in overweging te nemen en te bespreken.

De besparing kan mede worden bereikt door verouderde (ouder dan 15 jaar) ramen, deuren en gevelelementen te vervangen door nieuwe energiebesparende exemplaren.

Streven
De Task Force is een samenwerkingsverband tussen de belangrijkste partijen uit de industriële gevelbouw in Nederland: VMRG, Kennis Centrum Gevelbouw, VHS, GBO, Kenniscentrum Glas en VKG. Gevelverbetering heeft een groot en langdurig effect op energiebesparing en op de beperking van de CO2-uitstoot.

Het streven past uitstekend in de overheidsdoelstelling om te komen tot 20% energiebesparing in de bestaande woningvoorraad. Ongeveer 40% van de stroomconsumptie in Europa wordt gebruikt in gebouwen voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water.

Bron: Houtwereld.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.