Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Tips en adviezen bij inkoop van duurzaam hout

Ondernemers die duurzaam hout willen inkopen, kunnen voortaan putten uit een handige informatiebron. MVO Nederland heeft een overzicht gemaakt om mkb-bedrijven te helpen om hout en houtproducten duurzaam in te kopen.

Druk
Klanten en afnemers stellen steeds vaker vragen over de herkomst van producten. De druk voor bedrijven om duurzame producten in te kopen groeit. Pro-actief inspelen op ontwikkelingen in de keten biedt marktkansen en concurrentievoordeel.

De site van MVO brengt verschillende bedrijven in beeld die succesvol duurzaam inkopen, en een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen. Ook worden de grondstoffen papier/karton, koffie, thee, cacao en katoen uitgelicht.

Project
De informatie over duurzame grondstoffen is een resultaat van het project ‘Wegwijs in duurzame ketens’. Doel is om productieketens te verduurzamen.

Onlangs werd al bekend dat gemeenten bij aanbestedingen mogen eisen dat een aannemer FSC-gecertificeerd is. Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Haag bepaald in een kort geding dat tegen de gemeente Boskoop was aangespannen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.