Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Toch versneld bouwen met crisis- en herstelwet


De Nederlandse bouwsector is blij dat de crisis- en herstelwet ongeschonden door de Eerste Kamer is gekomen. Een woordvoerder van Bouwend Nederland noemde de wet, die grote infrastructurele projecten naar voren haalt, ‘ zeer welkom’.

De wet zal 1 april in werking treden. De Crisis- en herstelwet versnelt de start van infra- en bouwprojecten, zodat werkgelegenheid in de bouwsector blijft behouden.

De Crisis- en herstelwet bevat een projectuitvoeringsbesluit voor (woning-)bouwplannen. Dat is een soort procedurele snelkookpan waarin verschillende vergunningen worden samengesmolten.
De Crisis- en herstelwet is vrijwel ongewijzigd aangenomen. Daarmee is veel werk, gelijk aan 25.000 manjaren naar voren gehaald. In deze tijd van oplopende werkloosheid is dat een zegen.

Kleine projecten sneller vlottrekken
Bouwend Nederland is zeer positief over de aangenomen motie waarin gewaarborgd wordt dat het MKB volop en concurrerend kan participeren. De motie stelt dat clustering tot een minimum moet worden beperkt en disproportionele eisen moeten worden voorkomen. Ook geldt dat kleinere projecten door de geest van de Crisis- en herstelwet eenvoudiger kunnen worden vlotgetrokken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.