Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Toelichting Plan van Aanpak Versnellen Woningbouw

Op 27 juni presenteren het Ministerie van BZK en de betrokken adviseurs wat het door BZK onlangs gepubliceerde Plan van aanpak Versnellen processen en procedures woningbouw precies omvat. Dat het BZK dit uit eerste hand presenteert is uniek.

Het plan van aanpak is erop gericht om de flinke woningbouwambitie van 900.000 woningen in 7 jaar tijd te realiseren. En tegelijk ter ondersteuning van alle nieuwe woondeals die tussen rijk, provincies, gemeentebesturen, corporaties en marktpartijen zijn en worden afgesloten. Op 27 juni worden dan ook belangrijke vragen beantwoord: Wat omvat dat actieplan precies? Welke mogelijkheden zijn er om te versnellen, vooral in deze tijd van economische en duurzaamheidsuitdagingen?

Studiedag Versnellen Woningbouw 2023

Daarover organiseert SPRYG Real Estate Academy op 27 juni de studiedag Versnellen Woningbouw 2023. De betrokken adviseurs Evelyn Rademaker (Fakton Executives), Annïus Hoornstra (ThePositiveLab) en plaatsvervangend directeur woningbouw van het Ministerie van BZK, Isabel van de Geer geven een actuele toelichting op dit actieplan.

Ontwikkeltijd verkorten van 10 naar 2 jaar: kans of fictie?

Hoe kan de ontwikkeltijd van woningbouwprojecten verkort worden van gemiddeld 10 jaar, naar 6 tot zelfs 2 jaar? Kansrijke oplossingen lijken te liggen in parallel plannen, andere manier van samenwerken, parametrisch ontwerpen en standaardisering. Experts zoals Andreja Andrejević (OMRT) en Prof. Thijs Asselbergs (architectural engineering TU Delft) zetten op 27 juni alle relevante, praktische oplossingen op een rij.

Realisatie Woondeals: aanpak & samenwerkingskansen

Hoe realiseren we alle woondeals? Wat zijn de doorslaggevende, praktische oplossingen voor de woningbouwproductie voor gemeenten, ontwikkelaars, corporaties en investeerders, vooral in deze tijden van hoge woningnood, hoge kosten, rentes en een vertragende markt? Waar liggen de samenwerkingskansen om zo snel mogelijk aan de slag te gaan? Daarover wordt tijdens deze studiedag gedebatteerd met diverse stakeholders, zoals: Peter Heuvelink (directeur AM), Hans Meurs (CEO VORM), Lex Brans (projectleider versnellen woningbouw Metropoolregio Amsterdam) en Michael Burgmans (Gemeente Zuidplas).

Meer info?www.spryg.com/versnellen   

Studiedag Versnellen Woningbouw 2023

Datum: dinsdag 27 juni 2023
Locatie: New Babylon Den Haag
Bestemd voor: gemeenten, ontwikkelaars, investeerders en corporaties
Organisator: SPRYG Real Estate Academy
Programma en inschrijven: www.spryg.com/versnellen

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.