Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Tool helpt bij proces BREEAM-NL  

DGMR heeft in samenwerking met experts een online tool ontwikkeld omtrent het behalen van het BREEAM-NL certificaat. TEAM Live is vanaf 1 november beschikbaar en moet het proces efficiënter laten verlopen. Hiermee zou tot wel 20 procent bespaard kunnen worden op tijd en kosten.

Negen duurzaamheidsaspecten

Om in het bezit te komen van het BREEAM-NL certificaat voor nieuwbouw en renovatie wordt het gebouw beoordeeld op negen duurzaamheidsaspecten, waaronder energieprestatie, gezondheid en verantwoord materiaalgebruik. Om de prestaties op deze aspecten aan te tonen, is verregaande afstemming en duidelijke verslaglegging nodig tussen de bouwpartners en de begeleidend BREEAM-NL Expert en Assessor. Dit geldt zowel voor het ontwerp- als voor het bouw- en opleverproces. Door de vele administratieve handelingen die met het BREEAM-NL proces gemoeid zijn, lopen de kosten al snel op tot meer dan 50.000 euro, afhankelijk van de duurzaamheidsambitie en de complexiteit van het project.

TEAM Live

Om de BREEAM-NL processen te vereenvoudigen en de kosten hiervoor te reduceren, besloot DGMR om TEAM Live te ontwikkelen. Hierbij is gebruik gemaakt van de expertise van ervaren BREEAM-NL Experts en de DGBC, de beheerder van BREEAM-NL.

Met TEAM Live hebben alle betrokken partijen realtime inzicht in de duurzaamheidsscores en daarmee maximale grip op de voortgang van het proces. De opdrachtgever weet hierdoor direct of zijn ambities ook daadwerkelijk worden behaald en kan indien nodig tijdig bijsturen.

Bewijslasten updaten

Ook voor de installateur, architect, aannemer en andere partijen die verantwoordelijk zijn voor het indienen van de bewijslasten biedt TEAM Live voordelen. Zo geeft TEAM Live de samenwerkende partijen volledig inzicht in actuele status van het proces en biedt het de mogelijkheid om bewijslasten als tekeningen, berekeningen en certificaten eenvoudig in te dienen en te updaten.

DGBC

Na beoordeling van de BREEAM-NL Expert en Assessor kunnen de resultaten direct vanuit TEAM Live worden doorgestuurd naar DGBC voor de laatste controle voorafgaand aan de overhandiging van het BREEAM-NL certificaat.

TEAM Live is officieel goedgekeurd door DGBC en is als eerste applicatie in Nederland voorzien van de badge of recognition. Met dit kwaliteitskeurmerk is aangetoond dat TEAM Live een duidelijk toegevoegde waarde heeft in het BREEAM-NL proces en voldoet aan alle kwaliteitscriteria van de DGBC.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.