Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Tool maakt geluiddemping glas hoorbaar

Onderzoek heeft al meermaals uitgewezen dat constante blootstelling aan herrie zeer ongezond is. Terwijl wij volgens diezelfde onderzoeken steeds meer met herrie en lawaai geconfronteerd worden, ook binnenshuis en zowel thuis als op het werk. Desondanks is de bekendheid en het gebruik van geluidswerend glas in vooral de particuliere markt nog erg beperkt. Glasbedrijf Scheuten introduceert daarom op zijn website een nieuwe geluidstool om de werking van geluidswerend glas te ervaren. Voor verschillende soorten omgevingslawaai, zoals wegverkeer en vliegtuiglawaai, is het hiermee mogelijk om zelf te horen hoeveel medium en high-end geluidswerend glas hinderlijk lawaai dempen tegenover standaard isolatieglas.

Waarheidsgetrouw

De geluidsfragmenten zijn niet simpelweg alleen in volume teruggebracht, om een effect van geluidsreductie te insinueren. De individuele frequenties zijn waarheidsgetrouw aangepast aan de reducties die het glas door de speciale geluidswerende folie ook daadwerkelijk in testrapporten opleverden. Door gebruik van verschillende soorten geluidswerende folies, worden uiteenlopende soorten herrie in verschillende mate gefilterd.

Laten horen

Raymond Poulssen, Marketing Manager van Scheuten, licht toe: “Je kunt mensen nog zoveel vertellen over droge decibelreducties, het gaat pas echt leven als het wordt ervaren. De voordelen van geluidswerend glas moet je daarom laten horen en dat doet deze geluidstool dus voor verschillende soorten herrie met verschillende soorten geluidswerend glas. De doelgroepen van deze geluidstool zijn zowel de klanten van Scheuten als hun klanten en eindconsumenten, die vaak nu niet weten dat het er voor hen is of hoeveel verbetering (lees: rust) het hen brengt. We gaan de geluidstool de komende tijd ook nog verder uitbreiden met nog meer soorten lawaai.”

De geluidswerend glas geluidstool is te vinden via www.geluidstool.nl en in drie talen beschikbaar. De tool ook eenvoudig met smartphone en tablet te gebruiken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.