Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Transformatie kantoor Philips Lighting

Het voormalige hoofdkantoor van Philips Lighting is door Diederendirrix architectuur & stedenbouw getransformeerd tot een woongebouw met 616 lofts en penthouses. De structuur van het gebouw en de betonnen trappenhuizen zijn behouden maar de gevels zijn vernieuwd.  De oplevering van Lighting is de eerste en belangrijkste stap in de realisatie van het Victoriapark.

Goudkleurige aluminium kozijnen

De drie vleugels van het kantoorgebouw van 43.000 m2 in het centrum van Eindhoven zijn ingevuld met lofts en penthouses voor veelal eenpersoonshuishoudens van starters en expats. Op de begane grond zit een supermarkt, diverse horeca en winkels, een fitness-studio en kantoren.

Diederendirrix heeft de structuur van het gebouw en de betonnen trappenhuizen behouden, maar de gevels volledig vernieuwd. Grote schuiframen laten de loftwoningen baden in het licht. Op de bovenste verdieping liggen penthouses met ruime terrassen. Mooie materialen als natuurstenen gevelvlakken en goudkleurige aluminium kozijnen zorgen voor een luxe uitstraling. De lofts zijn volledig ingericht opgeleverd.

Herontwikkeling terrein

Het voormalig hoofdkantoor van Philips Lighting is gebouwd rond 1980. Omgeven door afgesloten parkeerterreinen en losstaande gebouwen, was het lange tijd een afgesloten enclave in de stad. Door het vertrek van Philips Lighting naar de High Tech Campus kwam deze locatie in het stadscentrum vrij.

Diederendirrix geeft vorm aan de herontwikkeling van het hele terrein rond Philips Lighting. De woontoren Onyx met luxe appartementen en een vijflaags gebouw met studentenwoningen zijn gepland aan de noordzijde. Door deze verdichting kan aan de zuidzijde van het terrein het Victoriapark van 3,5 hectare worden gerealiseerd waarin de Genderbeek zal stromen.

Zondag 4 september 2016 vond de opening plaats van het vernieuwde gebouw.

Foto’s: Arthur Bagen (exterieur) en Hildegard Hick (interieur)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.