Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Transformatie op UT Campus

Binnenkort start de transformatie van gebouw De Hogekamp op de campus van de Universiteit Twente (UT) in Enschede. In het gebouw worden 445 zelfstandige studenteneenheden gerealiseerd en zal ook Conferentiehotel Drienerburght zich vestigen.

Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V. en Camelot Real Estate hebben onlangs het energiezuinige huisvestingsplan van de transformatie gepresenteerd. De plannen sluiten aan op de internationaliseringsambitie van de UT en de groei in (internationale) studentenmobiliteit.

Zelfstandige studio’s

Camelot zal de zelfstandige en gemeubileerde short stay faciliteiten gaan exploiteren en aan haar beleggingsportefeuille toevoegen. De te realiseren short stay faciliteit onderscheidt zich ten opzichte van de bestaande voorraad op de UT Campus door energiezuinige, volledig ingerichte en gemeubileerde zelfstandige studio’s en aanvullende diensten in algemene ruimtes.

Op de kop van het gebouw zal, gescheiden van de studenteneenheden, het Conferentiehotel Drienerburght met 72 hotelkamers en circa 1.000 m² conferentieruimten worden gevestigd. Het hotel zal een vernieuwd concept krijgen, passend bij de behoeften van de UT en de regio.

Kernsegmenten Van Wijnen

In dit project komen twee kernsegmenten van Van Wijnen samen, namelijk short stay-/ studenteneenheden en hotelomgevingen. Eerder transformeerde Van Wijnen onder andere in Diemen/Amsterdam een kantoor naar 936 studentenappartementen

Deze zomer zal Van Wijnen starten met het strippen van het gebouw, direct aansluitend zal worden gestart met de realisatie. De oplevering staat gepland voor medio 2018.

De Hogekamp Enschede voor en na

Gebouw De Hogekamp op de TU Campus in Enschede, voor en na de transformatie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.