Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Twee nieuwe hoogleraren aan TU Delft

Bij de faculteit Bouwkunde van de TU Delft zijn twee nieuwe (deeltijd) hoogleraren benoemd op de leerstoel ‘Architectural Engineering’. Het zijn: prof. ir. Thijs Asselbergs (Haarlem) en prof.dr.dipl.-ing. Patrick Teuffel (Stuttgart) die vanaf 1 september werkzaam zullen zijn bij de afdeling Bouwtechnologie.

Asselbergs heeft daarnaast een architectenbureau in Haarlem en is bekend als een van de weinige schrijvende architecten in Nederland, is leider van de (inter)nationale Archiprix, voormalig stadsbouwmeester van Haarlem en is bekend om de debatten die hij organiseert. Teuffel komt uit de school van Frei Otto en Werner Sobek uit Stuttgart en heeft in Stuttgart een ingenieursbureau dat gespecialiseerd is in lichtgewicht constructies en hoge gebouwen.

Ontwerpopdrachten
De leerstoel Architectural Engineering is gericht op het geven van onderwijs en het doen van onderzoek op het totale gebouw als technisch artefact. In de praktijk geven beide hoogleraren colleges, definiëren en begeleiden zij technische ontwerpopdrachten op het niveau van het gebouw als totaal en begeleiden zij mede de technische en architectonische ontwerpopdrachten.

Architectonisch/bouwtechnisch
Beide hoogleraren gaan zich binnen de leerstoel bezig houden met het integraal bouwtechnisch ontwerpen van een gebouw of bouwwerk. Prof. Asselbergs zal daarbij meer de architectonische invalshoek voor zijn rekening nemen en prof. Teuffel meer de invalshoek van het technische invalshoek.

Grensverleggend
aarnaast verricht de leerstoel innovatief en grensverleggend onderzoek op het gebied van de bouwtechnologie en het bouwtechnisch ontwerpen, met nadruk op het gebouw als technisch artefact. De hoogleraren zijn van plan het onderzoek op wind van gebouwen en industrieel vervaardigde consumentgerichte het nieuwe concept woningen (Concept Houses) een grote stimulans te geven.

Thijs AsselbergsThijs Asselbergs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.