Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Tweede transformatie voor bejaardenhuis

In opdracht van Vestia is aannemer Van Omme & De Groot gestart met de transformatie van ‘landmark’ African Inn. Dit voormalige bejaardenhuis en later studentenflat krijgt een nieuwe jas en de 155 kamers maken plaats voor 56 appartementen.

Haalbaarheidsonderzoek

De African Inn is in 1975 gebouwd als bejaardentehuis en werd in 2001 door Stadswonen met minimale ingrepen getransformeerd tot 155 eenheden voor jongeren en studenten. Via de fusie met Stadswonen kwam het gebouw in het bezit van Vestia. Sinds 2013 staat het verouderde complex leeg. Een haalbaarheidsonderzoek resulteerde vorige jaar in het plan een renovatie uit te voeren naar 56 sociale huurwoningen met 2, 3 of 4 kamers. Naar verwachting worden de woningen eind 2016 opgeleverd.

Bijzondere vormgeving

Wat het gebouw aantrekkelijk maakt, is het bijzondere afwerkingsniveau. Er worden materialen en kleuren gebruikt die doen denken aan Afrika en ook passen bij de omliggende gebouwen. Daarnaast ligt African Inn zeer gunstig aan het Afrikaanderplein met Afrikaanderpark midden in een wijk in ontwikkeling. Projectleider Inger Pons: ‘Dankzij de bijzondere vormgeving van de appartementen en de centrale ligging in de wijk is dit een welkome toevoeging op de bestaande woningvoorraad en uitstraling van de Afrikaanderwijk.’

De ontwikkeling van de African Inn is een mooie opsteker voor het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ), het gezamenlijke programma van onder meer overheid, gemeente, onderwijs- en zorginstellingen, woningcorporaties en bedrijfsleven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.