Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Twentse bouwers samen in project ‘Pioneering’

Op initiatief van het Innovatieplatform Twente is de bouwsector aan de slag gegaan om te komen tot een innovatieprogramma. In dit project, ‘Pioneering’, zijn op dit moment al ruim 50 ondernemingen actief bezig met innovatie in de bouw. Uniek, want normaal gesproken zijn de bedrijven elkaars concurrenten. De middag wordt afgesloten met de inaugurele rede van lector Bas van der Veen van Saxion die zich volledig op dit onderwerp gaat toeleggen.

Komende jaren investeren bedrijven, regio Twente, Provincie Overijssel en kennisinstellingen met elkaar in het project Pioneering. Het doel is om in Twente de meest dynamische en concurrerende bouwsector van Nederland te creëren. De drijvende kracht is ondernemerschap: natuurlijk van de bedrijven, maar vooral ook van de kennisinstellingen binnen het project Pioneering zoals Saxion en Universiteit Twente. Op dit moment zijn een aantal zogenoemde ‘werkplaatsen’ opgestart waarbij de bedrijven met elkaar samenwerken aan concrete innovatievraagstukken. Een voorbeeld is de bijdrage aan het verlichtingsplan van de IJsbaan Twente

Officiële opening
De werkplaatsen en het project Pioneering presenteren zich donderdag 9 oktober vanaf 13.00 uur. De officiële opening zal plaatsvinden om 13.30 uur. Locatie is de IJsbaan Twente, te Enschede aan het Colosseum 90, achter Go Planet Parc. Tijdens deze middag zullen onder andere de gedeputeerde van de Provincie Overijssel, Carry Abbenhues en de voorzitter van de Regio Twente, Peter den Oudsten het startsein geven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.