Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Unidek traint bouwprofessionals over het nieuwe bouwen

Kingspan Unidek heeft eind 2017 de Unidek Academy opgericht. In een dag worden architecten, adviseurs, aannemers en dakdekkers bijgepraat over luchtdicht bouwen, koudebruggen, dakisolatie bij renovatie, EPC, BENG, NOM en ingrijpend en niet-ingrijpend renoveren met accent op het hellende dak.

BENG-berekeningen

Wat levert een hogere Rc-waarde op in de EPC- en BENG-berekening en wanneer isoleer je het dak binnen en wanneer aan de buitenkant? Hoe monteer je een gootverjonging of dakraamkozijn? Wat zijn de voordelen van het werken met de hijsklem als je dakelementen monteert? Vragen die in de trainingen worden beantwoord.

Hellende dak

In november 2017 is de Unidek Academy gestart met trainingen voor voorschrijvers en verwerkers in de bouw. De theorie van duurzaam en energiezuinig bouwen staat centraal, in combinatie met slimme oplossingen voor het hellende dak. De trainingen vinden het hele jaar plaats.

Luchtdicht bouwen

Op het hoofdkantoor van Kingspan Unidek in Gemert is een speciale trainingslocatie ingericht en is een nieuwe praktijkruimte gerealiseerd.De training is gratis en vergen alleen een investering in tijd. Cursisten komen nadien sneller tot een passende oplossing en kennen het belang van luchtdicht bouwen en voorkomen van koudebruggen. Ook zijn ze bijgepraat over de nieuwe regelgeving zoals de BENG-methode (Bijna Energieneutraal Gebouw). Dat voorkomt fouten en faalkosten.

Op de website van Unidek is alle informatie te vinden over de trainingen en inschrijving.
Fotografie: Sjef Prins

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.