Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Unieke samenwerking Rijswijk met TU Delft

De komende drie jaar werken de gemeente Rijswijk en de Technische Universiteit Delft nauw samen aan de gebiedsontwikkeling van Rijswijk-Zuid. Wethouder Wouter van Putten en prof. mr. Friso de Zeeuw, praktijkhoogleraar gebiedsontwikkeling aan de faculteit Bouwkunde, sloten hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.

Het doel van de samenwerking is om methoden voor gebiedsontwikkeling te testen en verder te ontwikkelen en concrete inbreng te leveren voor het masterplan Rijswijk-Zuid. Deze inbreng dient als basis voor de verdere uitvoering van de ontwikkelingen in Rijswijk-Zuid.

Transformatieopgave
Gebiedsontwikkeling is de kunst van het verbinden van functies, disciplines, partijen, belangen en geldstromen aldus prof. De Zeeuw. De opgave voor Rijswijk-Zuid sluit aan op bovenstaande definitie. Het betreft een transformatieopgave, waarbij een deel van de huidige functies de komende jaren wijzigt in (nieuwe) woon-, werk- en recreatieve functies. De gemeente heeft de ambitie om dit op duurzame en innovatieve wijze te doen.

Van Putten en De Zeeuw zijn zeer verheugd over deze unieke samenwerking: “Het gezamenlijk strategische en innoverende vermogen van de partijen is groter dan de som der delen. Daar gaan we onze belangrijkste winst uit halen.”

Woningbouwlocatie
Rijswijk-Zuid is een grote woningbouwlocatie op het grondgebied van Rijswijk. Het gebied ligt langs de A4, aan het Wilhelminapark en grenst aan de zuidzijde aan het grondgebied van de gemeente Delft. Op dit moment bevinden zich in het gebied ondermeer woningen, groen, bedrijven, een volkstuinencomplex en kassen.

Recent is door het college van B&W besloten te starten met de ontwikkeling van het gebied. Hiervoor is een apart programmabureau opgericht, dat zich binnenkort in het gebied zal vestigen.

Bron: Nieuwsbank / ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.