Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Uniforme eisen voor renovatie op komst


Minister Van Middelkoop wil uniforme eisen voor verbouwing en renovatie opnemen in het Bouwbesluit. Daardoor zou renovatie vaker goedkoper kunnen uitvallen dan sloop en nieuwbouw.

Hij schrijft dat in een reactie op vragen van de commissie Wonen, Wijken en Integratie. Die vroeg de minister of hij weet hoe renovatie van portiekflats goedkoper zou kunnen met behoud van leefkwaliteit, zodat opdrachtgevers vaker kiezen voor renovatie in plaats van sloop.

Volgens Van Middelkoop kan dat in veel gevallen omdat gemeenten bij renovatieplannen vaak nieuwbouweisen stellen, waardoor de kosten onnodig hoog worden. Gemeenten kunnen bij renovatieplannen ontheffing verlenen van de nieuwbouwvoorschiften, maar blijken dat in veel gevallen niet te doen.

De minister wil daarom deze mogelijkheid voor een ontheffing vervangen door nieuwe, direct werkende uniforme eisen. “Zodoende zal men bij verbouw en renovatie niet meer afhankelijk zijn van de bereidheid van de gemeenten om ontheffing te verlenen van het nieuwbouwniveau.”

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.