Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

UPC bouwt duurzaamste gebouw van Nederland


UPC zegt in Leeuwarden het duurzaamste gebouw van Nederland te bouwen. Het ontwerp voor het nieuwe kantoorpand heeft een voorlopig Breeam Excellent-certificaat, de op een na hoogst mogelijke score voor een duurzaam gebouw in Europa.

Uitgangspunt van het ontwerp van Architectenbureau Paul de Ruiter is dat de mens een perfecte werkplek krijgt. Het duurzame karakter van het gebouw uit zich onder meer in het gebruik van regenwater voor het doorspoelen van toiletten.

Daarnaast vindt natuurlijke isolatie plaats door beplanting van een deel van het lage dak en wordt er elektriciteit opgewekt door cellen op het dak. Het duurzame karakter gaat daarbij niet ten koste van het comfortniveau en de schoonheid van het gebouw. De 450 medewerkers van UPC werken straks in een prettige en moderne omgeving.

Duurzame energiesystemen
Wolter & Dros is verantwoordelijk voor het energiemanagement en het toepassen van diverse duurzame energiesystemen, zoals klimaatregeling, warmte/koude opslag in de bodem, PV cellen, plafondverwarming en koeling. Het pand wordt gebouwd door Van Wijnen Gorredijk.

Het bruto vloeroppervlak van het kantoor is 7.800 m² en de inhoud is 32.000 m³. De bouw start in juni 2010 en de oplevering staat gepland voor eind 2011.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.