Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Vakgroep ‘Ingenieursbureaus Bouwondernemingen’

De nieuwe vakgroep ‘Ingenieursbureaus Bouwondernemingen’ (VIB) moet inspelen op veranderingen in de bouwketen. Ingenieursbureau’s worden steeds belangrijker in de bouwwereld en krijgen daarmee een nieuwe rol.

Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, maakt dat deze week bekend tijdens het Kivi Niria congres dat als thema ‘de veranderende rol van de ingenieur in de bouw’ had.

Ingenieursbureaus
Steeds meer integraal opererende bouwondernemingen maken gebruik van eigen ingenieursbureaus. Daarmee laten ze zien dat ze inspelen op veranderingen in de keten. Kennis van samenwerkingsvormen, nieuwe technieken en virtueel bouwen wordt belangrijker. De nieuwe rol van de ingenieursbureaus biedt hiervoor nieuwe kansen.

Daarom hebben de bij bouwondernemingen aangesloten ingenieursbureaus zich nu binnen Bouwend Nederland verenigd in de nieuwe vakgroep VIB. Daarbij wil Bouwend Nederland samenwerken met Kivi Niria, Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, en Onri, branchevereniging voor ingenieurs- en adviesbureaus.

Platform
De VIB is een platform voor de ingenieursbureaus bij bouwondernemingen, waarbij de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis en ervaringen. Daarnaast heeft de vakgroep zich ten doel gesteld de belangen te behartigen van de ontwerpende aannemer met betrekking tot de wet- en regelgeving. Ook wil de VIB verbanden leggen tussen de ontwikkelingen in de bouwbranche vanuit het ingenieursbureau perspectief.

Bron: Bouwend Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.