Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Veel minder regels voor bouwen in Amsterdam

Vanaf nu zijn er veel minder regels voor bouwen en verbouwen in Amsterdam. Het gemeentebestuur schrapte tientallen regelingen op het gebied van welstand, monumentenzorg, brandveiligheid en bouwtechniek en dat levert een tijdwinst van 4 weken op.

Door het aantal regels van 90 naar 15  terug te brengen, wil de gemeente Amsterdam de regeldruk voor Amsterdammers verminderen en zo meer ruimte realiseren voor initiatieven van burgers en bedrijven.

Welstand

Zo worden er onder andere 5 stadsdeelnota’s over welstand en 25 reclamerichtlijnen vervangen door één welstandsnota voor de hele stad en komt er één Erfgoedverordening waarin twintig afzonderlijke stadsdeelregelingen voor monumenten opgaan.

In de Bouwverordening Amsterdam 2013 staan geen technische bouwregels meer. Voor het krijgen van een bouwvergunning gelden alleen nog de bepalingen in het Bouwbesluit 2012 die is opgesteld door het landelijke overheid.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Veel minder regels voor bouwen in Amsterdam

  • Eind goed, al goed. Vooral de stadsdeel overschrijdende regelgeving is een zegen.
    Hopelijk is dit het begin van het schrappen van nog vele honderden overbodige en bemoeizuchtige regeltjes en gemeentewetjes op alle gebied.
    M.vr.gr.,
    Ard Bannink.

  • MD

    Goh zeg- wat goed van de gemeente Amsterdam! Amsterdam heeft iets doorgevoerd wat de overige gemeenten in Nederland al jaren geleden hebben gedaan. Van verschillende boekjes 1 boekje maken. Prima!Er blijven echter gewoon even veel regels hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.