Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Veilige Veste wint Hedy d’Ancona-prijs

Opvanghuis de Veilige Veste heeft afgelopen week de Hedy d’Ancona-prijs gewonnen voor excellente zorgarchitectuur. In de Veilige Veste worden meisjes opgevangen die op de vlucht zijn voor huislijk geweld of gedwongen prostitutie. Normaal gesproken gebeurt dit op anonieme locaties, maar dat is bij de Veilige Veste anders. Initiatiefnemer Linda Terpstra van Fier Fryslân. “Waarom moeten de slachtoffers zich verschuilen?”

Zichtbare plek

Het voormalige politiebureau is opvallend en staat recht tegenover een woonwijk. “Hun positie is een maatschappelijk probleem, dat met een opvallende huisvesting uit de anonimiteit wordt getrokken. Een mooi, markant gebouw op een zichtbare plek vormt een tastbare erkenning van de problematiek en draagt bij aan een oplossing.” De transformatie is ontworpen door KAW architecten en adviseurs.

Maatwerk

De twee pilotwoningen in Het Dorp in Arnhem, ontworpen door Eric Vreedenburgh van Archipelontwerpers, kregen een eervolle vermelding. Dankzij de toepassing van verschillende technieken in en om het huis krijgen bewoners maatwerk.

Geldprijs

De Hedy d’Ancona-prijs wordt uitgereikt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en TNO en bestaat uit een geldprijs van € 20.000.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.