Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Verduurzamen van jouw woning door spouwmuurisolatie

Zoek jij naar manieren om jouw woning te verduurzamen? Veel woningen in Nederland zijn immers niet duurzaam als gevolg van het materiaal waaruit deze woning zijn gemaakt. Het is belangrijk om deze constructie aan te passen en zodoende een bijdrage te leveren aan het milieu. Door de warmte in jouw woning bijvoorbeeld beter vast te houden hoef je minder vaak de verwarming aan te zetten en is er sprake van minder CO2-uitstoot. Daarnaast zal je veel geld besparen indien er sprake is van goede isolatie. Door te kiezen voor spouwmuurisolatie lever jij dus een bijdrage aan het milieu en verminder jij jouw vaste lasten.

Soorten isolatie

Er zijn verschillende soorten isolatie mogelijk, indien jij deze stap graag zou willen zetten in jouw leven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een na isoleren spouwmuur. Het belangrijkste is verder dat er sprake is van een isolatievorm die aansluit op jouw woning. Voor iedere soort woning is vervolgens weer een andere toepassing mogelijk. De kosten van spouwmuurisolatie kunnen verschillen, afhankelijk van de persoonlijke keuzes die jij maakt. De keuze voor een oude, dunne laag spouwmuurisolatie is effectief en tevens goedkoop voor jou als particulier.

Wanneer kiezen voor isolatie?

Er zijn verschillende momenten mogelijk waarop je de keuze kunt maken voor isolatie. Hiermee kun je geld besparen en tevens minder energie binnen de woning verspillen. Je dient een spouwmuur te isoleren als de woning niet voldoende isolatiewaarde is en de woning uit gebrekkige kwaliteit bestaat. Meestal kun je informatie over het bouwjaar en de kwaliteit van de woning achterhalen door voldoende onderzoek te doen. Spouwmuurisolatie biedt vervolgens een dun maar efficiënt laagje isolatie aan waardoor warmte vast wordt gehouden.

Kosten van de isolatie

Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan de keuze voor isolatie, waarbij het belangrijk is om te vermelden dat je deze kosten terug kunt verdienen. Tegenover de kosten die je maakt geldt namelijk dat je financiële winst kunt behalen aangezien de energierekening omlaag gaat als gevolg van de isolatie. Het bedrag waarmee jouw energierekening omlaag gaat kun je als winst zien. Hierdoor zijn de kosten van isolatie tevens een investering die je doet in het huis. Bij de aankoop van een spouwmuurisolatie is het mogelijk om subsidie aan te vragen, aangezien de overheid huishoudens stimuleert om over te stappen op duurzame vormen van energie.

Afmetingen en planvorming

Bij de constructie van de spouwmuur is het belangrijk om na te denken over de afmetingen, aangezien deze moeten passen binnen de omgeving van jouw woning. Meet daarom vooral van tevoren alle afmetingen op om het maken van een foute keuze op het moment van aankoop te voorkomen. Daarnaast is een goede planning van belang, waarbij je in kaart brengt hoeveel tijd je nodig denkt te hebben om de nieuwe constructie in de woning af te ronden. Je kan besluiten om een expert in te zetten die je voor een relatief goedkope prijs zal helpen bij de totstandbrenging van een spouwmuur.

Dit artikel is partnercontent van Lammertink Isolatie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.