Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Realisatiefase voor Hart van Zuid

Onder opdrachtgeverschap van de gemeente Rotterdam gaan Heijmans en Ballast-Nedam de samenwerking aan om het gebied rondom Ahoy en het Zuidplein te vernieuwen en versterken. Tijdens de meerjarige gebiedsontwikkeling ‘Hart van Zuid’ ondergaat Ahoy een forse uitbreiding met een internationaal congrescentrum, muziekhal, bioscoop en hotel.

Financieringsovereenkomst

De Rotterdamse gemeenteraad is akkoord met de financiële toets en daarmee kan Heijmans toetreden tot het consortium. Het werk voor Heijmans en Ballast-Nedam beslaat onder andere vastgoedontwikkeling, utiliteitsbouw en onderhoud tot in 2043 met een waarde van circa 200 miljoen euro. Het ondertekenen van de financieringsovereenkomst is voorzien in het eerste kwartaal van 2016.

Kunstenpand

De Gooilandsingel wordt de verbindende, autoluwe schakel van Hart van Zuid. Aan het nieuwe Plein op Zuid verrijst een kunstenpand met bibliotheek en theater. Daarnaast wordt het winkelcentrum Zuidplein gerenoveerd, uitgebreid en toegankelijker gemaakt door een betere aansluiting op de Gooilandsingel. Het nieuwe 50 meter zwembad Charlois wordt ingepast in het huidige deelgemeentekantoor. Bovendien krijgt het gebied veel betere en gebruiksvriendelijkere verbindingen; zo wordt het OV-knooppunt van metro en bus vernieuwd.

Eerste werkzaamheden

Met haar besluit geeft de Rotterdamse gemeenteraad aan dat zij de gemeentelijke projectbegroting voldoende solide vindt om de realisatiefase in te gaan. De verbrede basis van het consortium staat garant voor continuïteit, inhoudelijke versterking van het projectteam en een evenwichtigere risicospreiding in de orderportefeuille voor partijen.

De planning is dat de eerste werkzaamheden in het tweede kwartaal van 2016 starten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Realisatiefase voor Hart van Zuid

  • […] moet opnieuw 300 funderingspalen plaatsen2016-02-23 16:52:53 Heijmans and Ballast Nedam join forces2016-02-22 12:29:37 Realisatiefase voor Hart van Zuid2016-02-22 11:24:51 Heijmans test innovatie BikeScout in Eindhoven2016-02-21 15:14:00 Financile […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.