Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Verplaatsing Pippi Langkoushuis

De Vechthoeve in Muiden, ook wel het Pippi Langkoushuis genoemd, wordt 500 meter verplaatst vanwege de bouw van een aquaduct bij de A1. De verhuizing duurt enkele dagen en vindt gedeeltelijk plaats via de Vecht. Omdat de verplaatsing voor geïnteresseerden niet goed te zien is, heeft Rijkswaterstaat een webcam geplaatst.

Vijzelen

De villa kreeg eerder al een plaatfundering met daaronder palen, zodat het geheel opgevijzeld kon worden. Daarna werden een aantal SPMT’s onder het gebouw gereden. Via de weg en via een tijdelijke brug over de Vecht wordt de Vechthoeve dan naar de nieuwe locatie gebracht, waar al palen zijn geheid. Tot slot wordt het gebouw afgevijzeld. De verplaatsing wordt uitgevoerd door Bresser BV uit ‘s-Gravendeel. Directeur Taco Bresser legt op de site van RTV Noord-Holland uit hoe dat gaat.

Historische waarde

Het huis stamt uit 1899 en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Omdat het van grote historische waarde is, is besloten het pand niet te slopen maar te verplaatsen. De villa krijgt een nieuwe plek op landgoed Hoogerlust langs de Vecht.

Foto: @mhaderijcke via twitter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.