Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Vier bouwbedrijven onder één naam

Bouwmaatschappij Wijnen Someren BV, Smits Bouwbedrijf Someren BV, Bouwbedrijf De Wit Schijndel BV en Bouwbedrijf Clabbers Horst BV gaan samen verder onder één naam: Wijnen. De combinatie behoort tot de grootste zelfstandige bouwers van Zuid-Nederland en vindt haar oorsprong bij Bouwmaatschappij Wijnen uit Someren.

Volgens de directie is de keuze om samen onder één naam door te gaan een logische vervolgstap in de stormachtige ontwikkeling die het bedrijf in de afgelopen acht jaar heeft doorgemaakt: ” We werkten de afgelopen jaren al zeer intensief samen als één groep. Nu we onder één groepsnaam met één nieuw logo en huisstijl verder gaan, willen we de naamsbekendheid nog verder vergroten.”

“De laatste jaren zijn we enorm gegroeid. De jaaromzet steeg in nog geen tien jaar tijd van € 20 miljoen naar ruim € 100 miljoen en het personeelsbestand is van 80 medewerkers opgelopen tot 220 man ”.

Diverse sectoren
Wijnen realiseerde de afgelopen jaren projecten voor verschillende markten en opdrachtgevers. Zo realiseerden ze uiteenlopende projecten in diverse sectoren zoals utiliteitsbouw, de woningbouw incl. appartementen, industriebouw, kantoren, enz. De verscheidenheid in de sectoren is tevens terug te vinden in de aard van de opdrachtgevers, variërend van woningcorporaties tot industriëlen en van projectontwikkelaars tot (semi-)overheid.

Eigen projecten
Daarnaast neemt de Wijnen Bouwgroep ook vaak als projectontwikkelaar vanuit Wijnen Projecten zelf het initiatief voor bouwprojecten zoals Librije in Horst, het centrumplan van Asten en vele anderen. Wijnen verwacht de komende jaren nog verder te groeien: “De ontwikkelingen gaan snel, acht jaar terug waren we vooral actief in de markt met een projectomvang variërend van € 1 tot € 5 miljoen. Nu realiseren we ook projecten tot een omvang van circa € 20 miljoen en we verwachten dat die trend zich doorzet”.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.