Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Virtuele maquette Therme Vals wint Quest3D Awards


Het Nederlandse visualisatiebureau 3D capacity heeft met een virtuele maquette van Therme Vals de eerste prijs ontvangen bij de Quest3D Awards 2009, een jaarlijks gehouden internationale wedstrijd voor met Quest3D gemaakte projecten. Therme Vals is het architectonisch befaamde badcomplex in Graubünden, Zwitserland.

Met de virtuele maquette is het zoals in geavanceerde computerspellen mogelijk op interactieve wijze vrij te navigeren door een virtueel gebouwde omgeving. Dit in tegenstelling tot de traditionele artist impression, animatiefilm of 360 graden panorama.

Onderscheidend
Als onderwerp is gekozen voor een badcomplex in Vals, Zwitserland, ontworpen door de Zwitserse architect Peter Zumthor. Het gebouw kenmerkt zich door een serie vrij gepositioneerde massief ogende badvertrekken met illustere namen als ijssteen, vuursteen en grot. Hiertussen ontstaat een meanderende open ruimte met een spectaculaire lichtinval.

Speerpunten in deze winnende 3D applicatie betreffen een nieuwe gebruiksvriendelijke interface en een nieuw daglichtsysteem. Door de mogelijkheid de zon te draaien ontstaat er een fraai spel van schaduw en licht. Uniek aan dit nieuwe systeem is dat ook het indirecte licht mee verandert, waardoor de grijsblauwe stenen gehuld worden in de kleurrijke tonen van lucht en omgeving.

Video
Bekijk hier de video van het interactieve 3D model.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.