Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

VMBO leerlingen ontdekken hout

Van 12 t/m 16 november vindt de ‘Houtontdektour’ plaats op het Hout- en Meubileringscollege Rotterdam. Bijna 400 VMBO leerlingen van de afdeling bouwtechniek van 16 scholen in het Randstadgebied, brengen voor deze manifestatie een bezoek aan de school aan het Erasmuspad 10. Tijdens deze tour zullen de leerlingen op speelse wijze hout en houtbewerking in al haar facetten ontdekken.

Met een vragenlijst in de hand gaan de leerlingen bij deze Houtontdektour langs verschillende producten en onderdelen die kenmerkend zijn voor de hout- en meubelsector. Op deze manier krijgen de derde en vierdejaars leerlingen een goed beeld van de branches en de beroepen. Na verschillende demonstraties van moderne machines gaan de jongeren uiteraard ook zelf aan de slag. In workshops gaan ze hun eigen spaghettimeter maken en zullen ze gaan werken met de pennenbank bij de afdeling timmeren. Ook leren de leerlingen met een computerprogramma een technische tekening lezen en zullen ze een beslagboormachine hanteren om moderne keukenkastscharnieren te plaatsen.

Het Hout- en Meubileringscollege is sinds 1929 de enige vakschool met onderwijslocaties in Amsterdam en Rotterdam, waar alle opleidingen met hout, meubelen of interieur te maken hebben. Door middel van professionele praktijkdocenten en intensieve contacten met het bedrijfsleven worden de studenten opgeleid voor een beroep in de praktijk. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het Hout- en Meubileringscollege ook na-, her-, en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en deeltijdopleidingen in de avonduren.

Bron: Hout en Meubileringscollege Rotterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.