Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Vmbo leert in een week een huis bouwen

Ruim 550 vmbo-leerlingen van de hele Noord Veluwe leren volgende week om een huis te bouwen, van de fundering tot de inrichting. Metselen en voegen, timmeren en schilderen, elektrotechniek en installatietechniek, betonreparatie, computertekenen, zelfs dakpannen leggen staan op het programma.

Bouwwereld
Dit doen de leerlingen in het kader van een grote techniekmanifestatie in het gebouw van de Bouwopleiding Noord-West Veluwe in Nunspeet, van maandag 11 tot en met donderdag 14 februari. De tweedejaars vmbo-ers uit Nunspeet, Heerde, Elburg, Wezep, Harderwijk, Ermelo en Putten maken hier een week lang nader kennis met de bouwwereld onder het motto ‘wonen, de spil waar alles om draait’.

De afgelopen weken hebben ze informatie gehad over werken en leren in de techniek. Komende week gaan ze aan de slag met allerlei doe-activiteiten die de dagelijkse bouwpraktijk zo dicht mogelijk benaderen.

Uitvoeringsproces
Het project is bedoeld om ze te laten ervaren wat er allemaal nodig is om een huis te bouwen – vanaf het moment dat de eerste spade de grond ingaat tot het moment dat de woning volledig is ingericht. De leerlingen hebben op school een introductieles gehad over het uitvoeringsproces van bouwen, inclusief de beroepen die daarbij horen en de opleidingsmogelijkheden.

De scholen hebben werkmateriaal gekregen met opdrachten gericht op de activiteiten van komende week, om te gebruiken bij de technieklessen. Bij de Bouwopleiding Noord West Veluwe aan de Energieweg gaan de leerlingen drie uur per dag onder deskundige begeleiding aan de slag in allerlei vakgebieden die nodig zijn om een bewoonbaar huis te bouwen.

Bron: De Stentor

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.