Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

VNG vraagt commentaar Bouwbesluit

De VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) roept haar leden op commentaar te leveren op de herziening Bouwbesluit 2003. Op dit moment werkt VROM aan het dereguleren en vereenvoudigen van het Bouwbesluit 2003. Natuurlijk is de mening van gemeenten hierbij van belang. Opmerkingen leiden mede tot het nieuwe Bouwbesluit 2003. Er is een mogelijkheid commentaar per mail te sturen naar het ministerie van VROM. In een werkdocument zijn de voorgestelde wijzigingen te bekijken. Bij die wijzigingen is vooral gekeken naar de voorschriften

Voorschriften onder de loep
Alle voorschriften zijn kritisch onder de loep genomen. Daarbij rezen verschillende vragen. Zijn er ‘overbodige’ voorschriften, is een verlaging van de eisen wenselijk, voorkomt een betere formulering interpretatieverschillen? Plus: wat zijn de effecten op andere regelgeving en is het mogelijk die regelgeving beter op elkaar af te stemmen?

Procesinformatie
Eind 2008 komt er één geïntegreerde AMvB in procedure. Die omvat het gewijzigde Bouwbesluit en het Gebruiksbesluit. De wijzigingen van het Bouwbesluit 2003 maken deel uit van een groter proces. Meer informatie over dat wijzigingsproces is op de site van de VNG te vinden.

Bron: VNG

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.