Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

VolkerWessels investeert in BIM

VolkerWessels investeert in de ontwikkeling van BIM door een strategische samenwerking te sluiten met Trimble. Het uiteindelijke doel daarvan is het volledig digitaliseren van VolkerWessels-werkstromen door middel van Trimble-bouwtechnologieën. Innovatie op het gebied van Bouw Informatie Management (BIM)-technologie staat daarbij voorop, zodat het beheer en de voorspelbaarheid van bouw- en vastgoedprojecten verder geoptimaliseerd kan worden.

Trimble gaat praktijkervaringen van VolkerWessels verzamelen voor verdere vernieuwing in de BIM-gebaseerde bouw. “Trimble kan als geen ander bouwgegevens genereren die wij kunnen gebruiken om onze werkprocessen te verbeteren,” aldus Marinus den Harder, directeur Bouw en Vastgoedontwikkeling bij VolkerWessels. “Trimble voorziet ons van state-of-the-art-technologie en bouwinformatie waarmee wij onze toegevoegde waarde richting onze klanten kunnen vergroten.”

Samenwerking en bouwbeheer

Naast de aankoop van Trimble Connect als centraal data & samenwerkingsplatform en Trimble ProjectSight voor projectmanagement zal Trimble, samen met haar lokale partner Construsoft uit Zevenaar de implementatie en integratie met bestaande systemen ondersteunen.

Goede relatie

“De nauwe samenwerking stelt ons beide in staat te innoveren en tegelijkertijd waarde te creëren in de ontwerp-, bouw- en beheerfases van de bouw,” aldus Roz Buick, vicepresident van Trimble. “Wat mij betreft is dat de definitie van een goede relatie.”

DigiBase

De samenwerking is een volgende stap in de investeringen die VolkerWessels doet in BIM. Vorige maand werd DigiBase al geopend, een hotspot voor digitalisering in de bouw en vastgoedontwikkeling in Nederland. Naast state-of-the-art kennis en toepassingen op het gebied van BIM-systemen, richt het centrum in Nieuwegein zich ook op andere aspecten van digitalisering, zoals IoT, GIS, reality capturing en virtual en augmented reality.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.