Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Voorlichting over energielabel bij BouwLokalen

De komende maanden worden door het land een serie bijeenkomsten gehouden over de Europese richtlijn voor energieprestatie van gebouwen (EPBD). De zogenaamde BouwLokalen zijn een initiatief van SenterNovem. Centraal hierbij staat het energielabel, dat met ingang van 1 januari 2008 aanwezig moet zijn bij de bouw, verkoop of verhuur van een woning.

Energielabel
Het energielabel geeft inzicht in het energiegebruik van een woning. Jaarlijks wisselen in Nederland maar liefst 500.000 woningen van bewoner. Dit label biedt dus volop commerciële kansen voor adviseurs en andere bouwprofessionals. Hoe meer zij weten over het energielabel, hoe beter. Klanten willen immers kunnen kiezen. Het energielabel voor woningen lijkt sterk op de labels die we kennen van het witgoed.

Meer isoleren
Het energielabel blijkt een verkoop- of verhuurargument: bijna tweederde van de bouwers en installateurs verwacht dat er vanaf 1 januari 2008 meer geïsoleerd wordt. Diezelfde groep schat ook in dat zij veel vaker energieslurpende installaties gaan vervangen.

Via deze serie BouwLokalen worden de deelnemers aan het denken gezet: wat is straks hun rol? Gaan ze zelf energielabels uitgeven en als adviseur optreden? Of zetten ze zich vooral samen met anderen als team in voor een goede uitvoering van energiebesparende maatregelen? En hoe integreren ze de komst van dit label in hun dagelijkse praktijk?

Technische vernieuwingen
BouwLokalen is een compacte manier om kennis te maken met technologische vernieuwingen in de bouw. Tijdens gratis bijeenkomsten worden bouwprofessionals onder het genot van een kopje koffie en een hapje bijgepraat door experts uit het vak. In plaats van veel theorie staan praktische voorbeelden en ervaringen van anderen centraal. Na afloop ontvangen de bezoekers een informatiebox met o.a. een boekje, een handige tool, tips en adressen met betrekking tot het besproken onderwerp.

Aanmelden kan via www.bouwlokalen.nl. Daar staan ook de data van de bijeenkomsten.

Bron: SBR

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.