Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Vouwpoort met koperen bekleding


In Almere is een winkelcentrum opgeleverd dat de overgang vormt tussen het oude en nieuwe stadshart van Almere. Het gebouw kreeg een krachtige uitstraling. De entree voor de expeditie kreeg een vouwpoort bekleed met koperen beplating.

Rots
Vanwege de cruciale ligging kreeg het gebouw een krachtige uitstraling, het werd een rots. Daarom is er voor een donkere natuurstenen gevel gekozen. Deze ligt in één lijn met de rooilijnen. Dit strakke vlak worden ingekerfd, als kloven en spelonken in een rotswand. Deze nissen en neggen worden bekleed met metalen roestkleurige panelen. Zo is het gebouw in staat om op de wisselende karakteristieken van het openbaar gebied rond het blok te reageren.

Vouwpoort bekleed met koperen beplating
Voor de expeditie entree heeft de opdrachtgever gekozen voor een vouwpoort van Holland Traffic Control. Deze poort is volledig bekleed met koperen beplating die op termijn door invloed van de omgeving zullen veranderen in metalen roestkleurige panelen. Doordat de expeditie entree aan een nauwe straat ligt, was er een vouwpoort van 12 meter breed en 4,3 meter hoog benodigd. Zodat de vrachtauto s voldoende ruimte hebben om naar binnen te rijden.

Loopdeur met 8 panelen
De vouwpoort is ook voorzien van een loopdeur, die samen met de 8 panelen naar een zijde van de
entree gevouwen kunnen worden. Door een slimme constructie toe te passen is de poort binnen 1
minuut te openen of te sluiten. De bouwkundige voorzieningen zijn beperkt, doordat de vouwpoort via een geleiderail aan het plafond en in de vloer is gemonteerd zodat deze gecontroleerd kan bewegen. De beplating is aangebracht door de firma Ridder Metalen Dak- en Wandsystemen uit Zwaag. De gehele vouwpoort is ontwikkeld en gebouwd door Holland Traffic Control.

Aanvullende gegevens

Locatie Almere
Aannemer Heddes Bouw
Opdrachtgever ASR Vastgoedontwikkeling
Architect Rijnboutt
Aanbrengen beplating Firma Ridder metalen Dak en Wandsysteem, Zwaag
Ontwikkeling vouwpoort Holland Traffic Control

  • Neem een (proef)abonnement op het vakblad Bouwwereld

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.