Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

VvE’s moeten verloedering verplicht aanpakken

Minister Hirsch Ballin (Justitie) wil dat het voor gemeenten wettelijk mogelijk wordt Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in probleemwijken met een dwangsom te verplichten achterstallig onderhoud aan appartementen weg te werken. Wethouder Hamit Karakus van de gemeente Rotterdam maakte de voorgenomen maatregel gisteren bekend. Hij gaat er vanuit dat de Tweede Kamer met de voorgestelde wijziging instemt.

Volgens Karakus is de wetswijziging een goed middel tegen verloedering van bepaalde stadsdelen, Hij benadrukt dat de regel alleen zal worden toegepast in probleemwijken. In de gemeente Rotterdam zijn momenteel circa 10.000 VvE’s. De gemeente schat dat eenderde daarvan slapend is: woningeigenaren sparen niet voor noodzakelijk onderhoud.

Lenen tegen lage rente
Onlangs werd een koepelorganisatie opgericht met daarin corporaties en de gemeente, die slapende verenigingen weer wakker kan schudden. De koepel regelt dan de administratieve rompslomp. De VvE’s kunnen tegen een lage rente geld lenen voor onderhoud. De gemeente staat daarbij garant.

Bron: AD.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.