Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Warmtescan van 750 woningen in Hilversum

Met een warmtescan zijn 750 woningen in de Geuzenbuurt in Hilversum onderzocht en zijn warmtelekken, koudebruggen en isolatiegebreken opgespoord. Daarvoor ontwikkelde het bedrijf Gevelscan een infrarood scanmobiel. Een speciale camera-opstelling levert warmtebeelden op van hoge kwaliteit die circa 70% van het warmteverlies van een woning zichtbaar maken.

Een warmtescan is een infrarood-foto van de voorgevel van een gebouw. De foto laat in heldere kleuren warmtelekken, koudebruggen en isolatiegebreken in woningen zien. Volgens Gevelscan hebben vooral bewoners van oudere woningen baat bij inzicht warmtelekken en bouwfysische problemen door geen of slechte isolatie. Juist omdat de energielasten een steeds grotere component van de woonlasten bedragen.

Bewust
De warmtefoto’s worden alleen gebruikt om bewoners bewust te maken van de bouwfysische situatie van hun woning en mogelijkheden om energie te besparen. De warmtefoto’s worden alleen beschikbaar gesteld aan de bewoner zelf en niet gebruikt voor andere doeleinden of vrijgegeven aan derden.

De proef met de warmtefoto is onderdeel van het project Klimaatborrel. Gemeente Hilversum houdt dit voorjaar zes klimaatborrels in diverse wijken. Klimaatborrels zijn gezellige buurtbijeenkomsten waar het thema ‘energie besparen in de wijk’ centraal staat.

Bron: EnergieVastgoed.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.