Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Waterschapskantoor Meppel is hersteld

Aannemer Plegt Vos heeft de daklegger op het waterschapskantoor in Meppel weer vastgezet, waarvan deze zomer was geconstateerd dat die niet meer goed bevestigd was. Eind juli werd een ernstig bouwtechnisch probleem geconstateerd. De verankering van één van de stalen draagarmen boven op het dak had losgelaten. Het gevolg daarvan was dat de gevelplaten op de voorgevel en de galerijplaten zouden kunnen loslaten. Toen is direct een aantal veiligheidsmaatregelen genomen.

Nadat de daklegger weer was vastgezet, zijn daarna de definitieve werkzaamheden uitgevoerd, zoals het maken van een bekisting rondom deze daklegger. Daarna is het controleren/inspecteren van de andere dakleggers en het monteren van de trekstangen uitgevoerd. Vervolgens heeft het dakdekkerbedrijf een aantal werkzaamheden verricht. Als laatste zijn de in het kantoor geplaatste stempels verwijderd. De gehele situatie is weer veilig en voldoet weer aan alle wettelijke- en bouwtechnische voorschriften.
Het door Ingenieursbureau Wassenaar opgestelde herstelplan is daarmee volledig en in overeenstemming met alle betrokkenen uitgevoerd.

Bron: Nieuwsbank.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.