Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Webinar Brandveiligheid door rookbeheersing

Op 18 juni organiseert Brandveilig Bouwen Nederland het webinar: “Brandveiligheid door rookbeheersing”. Het webinar vindt plaats op 18 juni van 12.30 tot 14.00. Deelname is gratis.

Bij een brand is het ontstaan van rook direct en indirect levensbedreigend. Uiteraard direct door het inademen ervan kan rook iemand verwonden of doden. Maar indirect leidt rook ondermeer tot ernstige verstoring van vluchtmogelijkheden bij brand, waardoor de veiligheid van de mensen in het pand ernstig in het geding is. Beheersing van rook in gebouwen is dus essentieel voor de veiligheid. Over hoe dat kan en wat de aandachtspunten zijn bij ontwerp, bouw, verbouw en beheer van gebouwen, gaat het webinar op ‘Brandveiligheid door rookbeheersing’.

Tijdens het webinar is de mogelijkheid om via chat of [email protected] direct vragen te stellen aan de specialisten uit de BBN productwerkgroepen.

Web presentaties door:

  • Lieuwe de Witte; Vooruitblik op de resultaten van de experimenten rookverspreiding Oudewater; wat valt er te leren over rookverspreiding en het effect ervan op gebouwgebruikers en hulpverleners?
  • Maarten de Groot; Hoe is de staat van de rookbeheersing in uw gebouw?
  • Rudolf van Mierlo; De eisen aan rookbeheersing zijn met de NEN 6075 verhelderd en duidelijker opgeschreven. Wat houden deze eisen in? Wat betekenen ze voor de veiligheidsrisico’s en waarom zou u ze niet nu al toepassen?

Meer informatie: https://www.bbn.nu/bbn-studiedag-2020/

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Webinar Brandveiligheid door rookbeheersing

  • John engelen

    Is het een idee om roetbeheersing ook op de agenda te zetten.

    We bouwen om bijvoorbeeld alle digitale verkoop te continueren mega magazijnen met een giga waarde. De schoonmaakkosten zijn hoog. Door roetcompartimentering is hier een verbeterslag in te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.