Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Webinar over nieuwe NEN 1006-norm

Sinds oktober is de NEN 1006-norm voor leidingwaterinstallaties op een flink aantal punten gewijzigd. Grote veranderingen in nationale en Europese wetgeving liggen hieraan ten grondslag. Tijdens het webinar ‘Drinkwaterhygiëne’ van Eisma Bouwmedia zal nader worden ingegaan op de belangrijkste wijzigingen in de vernieuwde norm.

Het webinar is op 24 november van 12.30 uur tot 13:30 uur gratis te volgen.

Europese norm

De NEN 1006-norm geeft eisen en aanbevelingen voor leidingwaterinstallaties, van ontwerp, aanleg tot gebruik. Het is voor het eerst sinds 2002 dat er een geheel nieuwe editie ligt van de norm. De belangrijkste verandering is dat de Nederlandse versie is geharmoniseerd met de geldende Europese norm voor leidingwaterinstallaties, NEN-EN-806.

Wekelijks spoelen

Daarnaast is nu vastgelegd dat drinkwaterleidingen wekelijks gespoeld moeten worden en zijn er bepalingsmethoden opgenomen voor de temperatuur. Verder schrijft de nieuwe norm voor dat drukverhogingsinstallaties, watermeters en bufferreservoirs in een koele opstellingsruimte moeten komen. Over deze en andere veranderingen in de NEN 1006 zal Oscar Nuijten het een en ander toelichten tijdens het webinar ‘Drinkwaterhygiëne’. Nuijten was bij ISSO jarenlang verantwoordelijk voor het beheren van ISSO-publicaties en kennisdocumenten op het gebied van drinkwater en legionellapreventie.

Vers houden van drinkwater

De vernieuwde NEN 1006 is een onderdeel van het webinar, waarin het vers houden van drinkwater centraal staat. Nuijten zal ingaan op enkele risicofactoren die de drinkwaterkwaliteit in gevaar brengen, met mogelijke risico’s op legionella tot gevolg. Arjan Dorrestijn van Rehau zal vertellen welke systeemoplossingen er zijn om het water vers te houden. Tot slot behandelt Yuri Pelser van woningcorporatie Ymere een voorbeeld uit de praktijk. Tegen welke problemen loopt hij met Ymere aan bij het ontwerp en de aanleg en hoe gaat Ymere daarmee om?

Alle antwoorden volgen op dinsdag 24 november. U kunt zich hier gratis aanmelden voor het webinar.

Foto: Rehau

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.