Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Webinar: ventilatie met WTW

Het ventilatiesysteem met warmteterugwinning gaat door veranderende regelgeving een steeds belangrijkere rol spelen in de nieuwbouw. Toch worstelen veel opdrachtgevers, bouwers en installateurs nog met ontwerp, uitvoering en onderhoud van de techniek. Deze uitdagingen staan centraal in een bouwwebinar dat groothandel Rensa en ventilatiespecialist Zehnder op 31 oktober organiseren.

Webinar

De BENG-regelgeving, zoals die nu per 2021 op stapel staat, zorgt dat in de nieuwbouw woningen niet langer meer met het systeem C geventileerd zullen worden. “De techniek met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer, scoort in de BENG-systematiek energetisch minder dan een systeem met warmteterugwinning”, legt Matthias Stukker uit, manager Rensa Techniek.

Dit heeft voor alle partijen in de bouwkolom grote gevolgen. Aan de hand van een standaard vrijstaande woning wordt in het webinar het complete pad van berekeningen en ontwerp van de installatie uitgelegd. “We willen de partijen leren om integraal te denken en het ventilatiesysteem onderdeel te laten zijn van een goed geïsoleerde en duurzaam verwarmde woning. Nu de nieuwbouw flink aantrekt, is dit hét moment om deze informatie tot je te nemen.”

Struikelblokken

Jerôme Corba, adviseur binnenklimaat bij Zehnder, benoemt de uitdagingen van de verschillende componenten in de installatie. Dit doet hij aan de hand van de bepaling van de ventilatiedebieten. Zo zijn er nog veel vooroordelen en onwetendheden over de techniek en maken installateurs op onderdelenniveau niet altijd de beste keuzes. Ook de keuze voor type unit, de juiste demping, de kanalen en ventielen passeren de revue. “Juist dat samenspel van componenten bepaalt of het ventilatiesysteem doet wat hij belooft, en gebruikers zorgeloos comfort biedt.”

Het webinar is van 12.30 tot 13.30 uur gratis voor iedereen te volgen. Kijkers kunnen live deelnemen door vragen stellen aan sprekers en moderatoren in de studio. De opname is daarnaast ook op een later tijdstip terug te kijken. Aanmelden kan hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.