Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Website inkoopduurzaamhout.nl gelanceerd

Vanaf 2010 moet bij alle inkopen van de rijksoverheid duurzaamheid als zwaarwegend criterium worden meegenomen. Om inkopers van de rijksoverheid te ondersteunen bij de uitvoering van het nieuwe beleid voert stichting Probos het project ‘Hout: op naar 100% duurzaam inkopen’ uit. Het project wordt gefinancierd door het ministerie van VROM. Als onderdeel van dit project is de website inkoopduurzaamhout.nl gelanceerd.

Op deze website kunnen inkopers en andere geïnteresseerden alles vinden over de inkoopcriteria voor hout- en houtproducten, duurzaam bosbeheer en tips en handreikingen. Binnenkort zullen op de website ook voorbeeld bestekteksten beschikbaar zijn om het inkopen en toepassen van duurzaam geproduceerd hout zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Helpdesk
Samen met de website is ook een helpdesk in gebruik genomen. Hier kunnen inkopers van de rijksoverheid terecht met al hun vragen over het inkopen van duurzaam geproduceerd hout, keurmerken of het controleren van certificaten. De helpdesk is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag tot 12.00 uur via 0317-466556.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.