Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Week van de circulaire economie 2020

Van maandag 3 februari t/m 7 februari 2020 is het de Week van de Circulaire Economie, een landelijke campagne die wordt georganiseerd door Nederland Circulair! Koplopers in circulariteit organiseren diverse evenementen om andere professionals te stimuleren en mee te nemen in de circulaire economie. Bekijk hieronder een aantal activiteiten die worden georganiseerd.

Rondleiding Cirl, Zuidas

Rondleiding Circl
3 t/m 7 februari. 12.00-13.00 uur. Toegang is gratis
Circl. Gustav Mahlerplein 1B, Amsterdam

Kijkje achter de schermen bij Circl, ontworpen door de Architekten Cie. in opdracht van ABN AMRO. Architecten Pi de Bruin en Hans Hammink hebben een buitengewoon programma van circulariteit toegepast in hun ontwerp. Afgedankte spijkerbroeken zijn verwerkt als isolatiemateriaal en afgekeurde houten kozijnen zijn verzaagd tot houten vloeren.

Op deze rondleiding kom je alles te weten over de ervaringen met circulair bouwen, de verhalen achter de hergebruikte materialen en de werkwijze van het restaurant. Start van de route is bij de balie op de begane grond, links van het restaurant.

Lezing op kantoor van cepezed

Cepezed: circulaire architectuur. Lezing door architect Ronald Schleurholts op het kantoor van cepezed
5 februari 12.30-14.00
Ezelsveldlaan 61, Delft
Toegang is gratis

Ronald vertelt uitgebreid over cepezed’s visie op circulair bouwen en licht die toe aan de hand van bekende case studies, zoals The Green House, de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam en Depot Amsterdam Noord van het Stadsarchief Amsterdam. Onderdeel van de lezing zijn ook de do’s & don’ts. Verandering begint bij het delen van zowel kennis als ervaring.  

Duurzaam ontbijt in The Green House

Circulair Bouwen en Duurzaam Verlichten
4 februari 08.00 – 11.00
Circulair Paviljoen The Green House, Croeselaan 16, Utrecht

Het circulaire paviljoen The Green House in Utrecht biedt ruimte aan een restaurant met een eigen urban farm, en een vergadercentrum. Het circulaire architectonische ontwerp is van cepezed. Het project is een initiatief van Strukton, Ballast Nedam en Albron. Green house organiseert een masterclass over Circulair Bouwen en Duurzaam Verlichten. Over slimme verlichtingsoplossingen en de toekomstige invulling van aanbestedingsprocedures. Dit allemaal tijdens een duurzaam ontbijt.

Foto-expositie Hoogtij(d)

Foto-expositie Hoogtij(d)
Tot en met 10 mei 2020. 12.00-17.00 uur.
KAF: Kunstlinie Almere Flevoland
Esplanade 10, Almere

Op de expositie Hoogtij(d) zijn foto’s te zien van het stijgende waterpeil in de wereld ende gevolgen hiervan. De foto’s zijn gemaakt door journalist Kadir van Lohuizen.

De expositie is opgezet in samenwerking met Het Scheepvaart Museum. Om de klimaatcrisis bespreekbaar en inzichtelijk te maken hebben KAF en Het Scheepvaart Museum de handen in een geslagen. Hoogtij(d) is gelijktijdig te zien met de tentoonstellingen Strijd om het IJs en Rijzend Water in het Amsterdamse museum. Een bezoek aan beide locaties geeft een compleet overzicht over de huidige situatie en toekomst van de klimaatcrisis.
Meer informatie over de expositie in het KAF is hier te vinden.

Kijk hier voor het hele programma van de Week van de Circulaire Economie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.