Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Wegdek koelt en verwarmt brandweerkazerne


De nieuw te bouwen brandweerkazerne aan de Butaanweg in Rotterdam wordt straks op een bijzondere manier gekoeld en verwarmd. Het plan van Ingenieursburo IOB, verantwoordelijk voor het ontwerp, is om de kazerne aan te sluiten op de bestaande WKO installatie van het nabijgelegen Avelingenviaduct.

Deze installatie is jaren geleden aangelegd door het Havenbedrijf Rotterdam. Door middel van slangen in het asfalt van het viaduct wordt het asfalt in de zomermaanden gekoeld en in de wintermaanden vorstvrij gehouden. Door de kazerne aan te luisten op een bestaande WKO installatie, zijn de aansluitkosten vergelijkbaar met een gasaansluiting en zullen de energiekosten direct al lager liggen.

Ontwerp
Het kazerne gebouw omvat een gedeelte voor een permanente bezetting van tien brandweerlieden en een voertuigenstalling met zeven lange opstelplaatsen voor blus- en hulpverleningsvoertuigen.

De nieuwe kazerne vervangt de bestaande kazerne van de Gezamenlijke Brandweer aan de Leemkuil in Hoogvliet. De oplevering wordt medio april 2011 verwacht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.